Состојки:
1 маргарин од 250 gr
3 јајца
300 гр шеќер
200 гр чоколадо
2 лаж. какао
100 гр пржен сусам
100 гр сецкани пржени несолени кикирики
200 гр мелени бисквити
100 гр чоколадо за глазура
неколку капки масло
Подготовка:
1. Стопете го маргаринот
2. Јајцата и шеќерот измешајте ги и додајте ги во маргаринот.
3. Варете додека шеќерот не се стопи, полека додајте го какаот, чоколадото, кикириките, бисквитите и сусамот
4. На соодветна тепсија ставете неколку капки масло и ставете ја топлата смеса во неа. Почекајте масата да се стврдне, па ставете ја чоколадната глазура. Потоа исечете на парчиња и послужете.
најбољирецепти.га