Оваа сочна и зачинета чоколадна торта од кокос е едноставна за правење и има кокос за подобрување на богатиот чоколаден вкус.
СОСТОЈКИ
Колачиња од 100g какао
20гр путер
20g какао
2 лажици млеко
250g маскарпоне сирење
2 лажици шеќер во прав
100гр снегулки од кокос
250 гр маскарпоне
1 лажица крем од лешник
50g крем
50g чоколадо
Постапка
Мелете ги трошките од колачињата со какаото, путерот и млекото. Ставете го првиот слој на тортата во калапот.
Измешајте ги маскарпонето, шеќерот во прав и кокосовите снегулки. Поставете го вториот слој.
Маскарпонето се меша со крем од лешник и ставете го третиот слој.
Кремот се меша со чоколадо. Се топи во микробранова печка. Гответе ганаш и истурете во четвртиот слој. Се лади 2 часа.
video.cookist.com